Zöldséges karfiolleves, tejföl nélkül. Nagyon finom, vitamindús zöldségekkel teli karfiolleves, gyorsan.

Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 25 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 40 dkg karfiol szedd rózsáira, a szárát vágd darabokra
- 1 fej vöröshagyma vágd apróra
- 2 gerezd fokhagyma préseld ki
- 3 szál sárgarépa hámozd meg, karikázd fel
- 2 szál fehérrépa hámozd meg, karikázd fel
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 2 db zöldségleves kocka
- 4 db krumpli hámozd meg, kockázd fel
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj
- 1 csokor petrezselyem
- 15 dkg zöldborsó fagyasztott is lehet
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Egy fazékba tedd bele a zöldségeket, öntsd fel kb 1,5 liter vízzel, közepes hőfokon kezdd el főzni. Add hozzá a sót, borsot, fokhagymát, zöldségleves kockát.
- Amíg fő a leves, készíts rántást: az olajat, melegítsd meg egy serpenyőben. Párold meg rajta a vöröshagymát, keverd bele a lisztet. Vedd le a főzőlapról, és keverd bele a pirospaprikát. Vegyél ki pár kanállal a főzővízből, hígítsd vele a rántást, alaposan keverd el.
- Amint a zöldségek megpuhultak, adagolva, folyamatosan keverve add hozzá a rántást. Forralj még rajta egyet, szórd a tetejére a petrezselymet, és kész is van a leves.
A recept megosztása