Töltött káposzta

Töltött káposzta recept, olyan egyszerűen, ahogy csak lehetséges. Karácsonyra, Húsvétra, ünnepre, esküvőre… Ez a töltött káposzta recept egy kevésbé zsíros változat.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Töltött káposzta
Töltött káposzta a lehető legegyszerűbben.
Töltött káposzta recept képpel
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 100 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
a töltött káposztához
A rántáshoz
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 100 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
a töltött káposztához
A rántáshoz
Töltött káposzta recept képpel
Elkészítés
  1. Egy tálban keverd össze a darált húst, sót, borsot, köményt, és a tojást. Alaposan keverd össze, és tedd félre.
  2. Áztasd be meleg vízbe az apró káposztát, mosd át. Vágd le a káposztalevelek vastag részét. Nem kell kivágnod, csak hosszában vágd le a vastag részeket, hogy egyformán, mindenhol vékony legyen a levél.
  3. A levelekre tedd rá a tölteléket, göngyöld össze, a kilógó részt tűrd be. A sertés zsírt melegítsd meg egy fazékban rzs és dobd rá a szalonnát. Pirítsd meg. Dobd rá a hagymát, párold üvegesre, majd vedd le a tűzről és szórd bele a pirospaprikát. Jól keverd el.
  4. Az átmosott savanyú káposztát oszd 3 részre. Egy rész káposztát tegyél a fazékba, rá a töltelékek harmadrészé, és szórd meg a tarja egyharmad részével. Még egy adag káposzta, még egy adag töltelék, tarja, apró káposzta,és ugyanez utoljára. Tedd a káposzta közé a babérleveleket.
  5. Kevés vízzel öntsd fel, kezdd el közepes hőfokon főzni. Másfél órán át főzd, közben készítsd el a rántást. Melegítsd meg az olajat serpenyőben, zsemleszínűre pirítsd a lisztet. Vedd le a tűzhelyről, keverd bele a pirospaprikát. Keverj bele kevés vizet, és a tejfölt.
  6. Öntsd rá a káposztára, mozgasd, rázogasd a fazekat, hogy a rántás egyenletesen elkeveredjen. Forralj egyet a káposztán és kész is van. Tejföllel tálald.
    Töltött káposzta recept képpel
A recept megosztása