Töltött csirke

Töltött csirke egyben sütve, csirkemájjal, gombával, fűszerekkel. Nem tudod elrontani! Ropogós töltött csirke recept.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Töltött csirke
Finom, ropogós töltött csirke egyben sütve.
Töltött csirke recept képpel
Fogás Főételek
Kulcsszó töltött csirke
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 60 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
A csirkéhez
A töltelékhez
Fogás Főételek
Kulcsszó töltött csirke
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 60 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
A csirkéhez
A töltelékhez
Töltött csirke recept képpel
Elkészítés
  1. Olvaszd meg a vajat, keverd bele a kipréselt fokhagymát. Készítsd elő a csirkét: miután megtisztítottad, és szárazra törölted, sózd, borsozd kívül-belül. Kend meg a fokhagymás vajjal külsejét, belsejét.
  2. Most készítsd el a tölteléket, A zsemlét áztasd be vízbe, pár perc múlva csavard ki és morzsold egy tálba. Add hozzá a gombát, a tojást, a petrezselymet, és a fűszereket.
  3. 2 evőkanál olajat melegíts meg egy serpenyőben, párold rajta a hagymát üvegesre. Dobd rá a májat, közepes hőfokon pirítsd pár percig. Öntsd a gombás keverékhez, dolgozd össze.
  4. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit kenj ki 2 evőkanál olajjal. A csirke belsejébe kanalazd bele a tölteléket, utána a combjait tedd egymásra, és zsineggel kötözd össze.
  5. Tedd a sütőbe, 190-200 fokon süsd minimum 60 percen át. Ha letelt az első 30 perc, fordítsd meg a csirkét. 60 perc múlva ellenőrizd, hogy átsült-e a csirke,de nem érdemes többször nyitogatni a sütő ajtaját. Egy éles késsel szúrj bele a combjába, ha a kifolyó lé tiszta, áttetsző, akkor kész a csirke.
    Töltött csirke recept képpel
A recept megosztása