Tésztasaláta 15 perc alatt! Gyors, finom, laktató és egészséges. Ebédre, vacsorára önmagában is megállja a helyét, de sültek mellé köretnek is kiváló, főleg ünnepi fogásokhoz.

Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 6 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál fehérborecet
- 2 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál mustár
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál őrölt feketebors frissen őrölt a legjobb
- 1 db zellerszár felaprítva
- 4 db csemege uborka felaprítva
- 1 csokor petrezselyemzöld felaprítva
- 250 g szarvacska tészta
- 1/2 fej lilahagyma felaprítva
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Főzd meg a tésztát enyhén sós vízben, szűrd le, és tedd félre hűlni.
- A tésztán kívül az összes többi hozzávalót egy nagy tálban keverd össze. Ha a tészta már kihűlt, keverd hozzá.
- Legjobb, ha egy éjszakára lefedve a hűtőbe teszed a tésztasalátát, hogy az ízek összeérjenek, de 1-2 órára mindenképpen tedd hűtőbe tálalás előtt.
A recept megosztása