Tejszínes rakott csirkemell

Tejszínes rakott csirkemell gombával. Finom, krémes íz, egyszerű recept. Ünnepnapokra is tökéletes, mindenki imádni fogja.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Tejszínes rakott csirkemell
Tejszínes rakott csirkemell recept képpel
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 45 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 45 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Tejszínes rakott csirkemell recept képpel
Elkészítés
  1. A csirkemell csíkokat sózd, borsozd, forgasd meg lisztben (kb 5 evőkanál liszt elég lesz hozzá).
  2. Az olívaolajat melegítsd meg egy serpenyőben, a csirkét pirítsd barnára. Tedd bele egy tepsibe, amikor elkészül. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  3. A serpenyőben maradt olajon pirítsd meg a vöröshagymát, fokhagymát, gombát. Ha kész, mehet a tepsibe, egyenletesen terítsd szét a csirkén.
  4. Egy tálban keverd össze a maradék 3 evőkanál lisztet, a csirkehúslevest, a vajat, a citromlevet, és a főzőtejszínt. Öntsd rá a csirkére a szószt. Tedd be a sütőbe, 200 fokon 30-40 perc alatt lesz kész. Tálalásnál díszítheted apróra vágott petrezselyemmel a tetejét.
    Tejszínes rakott csirkemell recept képpel
A recept megosztása