Tejszínes rakott csirkemell gombával. Finom, krémes íz, egyszerű recept. Ünnepnapokra is tökéletes, mindenki imádni fogja.

Előkészítés | 30 perc |
Sütés/főzés | 45 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 4 fél csirkemell filé vágd csíkokra
- 2 teáskanál só
- 2 kávéskanál őrölt feketebors
- 8 evőkanál liszt
- 5 evőkanál olívaolaj
- 250 g csiperkegomba hámozd meg, szeleteld fel
- 1 db közepes vöröshagyma vágd apróra
- 3 gerezd fokhagyma kipréselve
- 3 evőkanál vaj
- 1 db csirkehúsleves kocka főzd fel 2,5 dl vízzel
- 1 evőkanál citromlé
- 2,5 dl főzőtejszín
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- A csirkemell csíkokat sózd, borsozd, forgasd meg lisztben (kb 5 evőkanál liszt elég lesz hozzá).
- Az olívaolajat melegítsd meg egy serpenyőben, a csirkét pirítsd barnára. Tedd bele egy tepsibe, amikor elkészül. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
- A serpenyőben maradt olajon pirítsd meg a vöröshagymát, fokhagymát, gombát. Ha kész, mehet a tepsibe, egyenletesen terítsd szét a csirkén.
- Egy tálban keverd össze a maradék 3 evőkanál lisztet, a csirkehúslevest, a vajat, a citromlevet, és a főzőtejszínt. Öntsd rá a csirkére a szószt. Tedd be a sütőbe, 200 fokon 30-40 perc alatt lesz kész. Tálalásnál díszítheted apróra vágott petrezselyemmel a tetejét.
A recept megosztása