Ha nincs ötleted, de gyorsan készítenél valami egyszerűt, és finomat, akkor, íme, itt a tejszínes fokhagymás csirkemell receptje. Egyszerűen elkészíthető, nem kell hozzá nagy főzőtudomány, és nagyon finom.

Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
- 70 dkg csirkemell
- 250 ml főzőtejszín
- 1 kávéskanál őrölt feketebors
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál só
- 500 gramm olasz tészta tetszőleges fajta
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Mosd meg a csirkemellet, vágd csíkokra. Sózd meg. A vöröshagymát vágd apró kockákra
- 2 evőkanál olajat melegíts meg serpenyőben, és párold a vöröshagymát üvegesre.
- Tedd bele a csirkét, és pirítsd meg. Közben préseld ki a fokhagymát, keverd hozzá, és a borsot is add hozzá. Enyhén sós vízben főzd meg a tésztát.
- Ha a csirke megpirult, keverd hozzá a főzőtejszínt, forrald fel. Kész!
A recept megosztása