Tejszínes csirkemell gyorsan. Tejszín, és finom fűszerek. Ellenállhatatlan gyors finomság, ebédre,vacsorára. Kezdők is bátran fogjanak hozzá!

Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 2 egész csirkemell filé szeleteld fel, kb 2cm-es vastagságúra
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 kávéskanál só
- 1 kávéskanál őrölt fekete bors
- 2,5 dl főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma kipréselve
- fél csokor petrezselyemzöld aprítsd fel
- 1 evőkanál kukoricakeményítő 1 dl vízzel keverd el egyenletesen
- 1 evőkanál rozmaring szártott
- 1 evőkanál bazsalikom szárított
- 1 evőkanál kakukkfű szárított
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- A csirkemell szeleteket dörzsöld be sóval, és borssal. Egy serpenyőben melegítsd meg az olajat, pirítsd meg rajta a csirkemell szeleteket. Kevés vizet is önthetsz alá. Amikor már a csirkemell belseje is átsült, vedd ki, és tedd félre a szeleteket.
- Ugyanebbe a serpenyőbe öntsd bele a főzőtejszínt, keverd bele a fűszereket. Forrald fel, óvatosan. Keverd el benne a vízben feloldott kukoricakeményítőt. Folyamatosan keverd, nehogy csomós legyen. Amikor kissé besűrűsödött a szósz, vedd le a tűzről.
- Tedd bele a megpirított csirkemell szeleteket, forgasd bele a szószba. Tálalhatod!
A recept megosztása