Tárkonyos raguleves recept finom pulykahúsból, friss zöldségekből. 40 perc alatt finom levest készíthetsz ebédre, vagy vacsorára.

Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 25 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 40 dkg pulykamell filé vágd kisebb csíkokra
- 1 szál póréhagyma karikákra vágd
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 10 dkg zöldborsó
- 2 teáskanál tárkony
- 2 szál sárgarépa vágd karikákra
- 1 szál fehérrépa vágd karikákra
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál citromlé lehetőleg frissen facsart
- 15 dkg gomba hámozd meg, szeleteld fel
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Egy fazékban melegítsd meg az olajat, fonnyaszd meg rajta a póréhagymát, majd pirítsd meg a húst.
- Ha a pulykahús minden oldala megpirult, sózd borsozd. Add hozzá a felaprított zöldségeket, és pár percig párold együtt őket, közepes hőfokon.
- Öntsd fel kb 1 liter vízzel, és add hozzá a tárkonyt. közepes hőfokon főzd addig, amíg a hús, és a zöldségek megpuhulnak. Ha ez megvan, keverd hozzá a főzőtejszínt, főzd még 1-2 percig, majd vedd le a tűzről. Keverd hozzá a citromlevet, és lehet tálalni.
A recept megosztása