Szaftos karaj mézes-fokhagymás mázzal. Nagyon egyszerű az elkészítése. Kívül ropogós, belül omlós, finom, szaftos sertéskaraj.
Elkészítés
- Vegyél elő egy serpenyőt, melegítsd meg benne az olívaolajat. A hússzeleteket sózd, borsozd. Dobd a serpenyőbe a karajszeleteket, és minden oldalát pirítsd meg pár perc alatt. Vedd ki a hússzeleteket, tedd félre. Ugyanebben a serpenyőben olvaszd meg a vajat, alacsony-közepes hőfokon.
- Párold meg a fokhagymát, keverd hozzá a mézet, önts hozzá 1-2 dl vizet. Most vedd fel a hőfokot, kevergesd a mézes szószt, amíg kicsit besűrűsödik. Tedd vissza a hússzeleteket. Süsd át őket, forgasd a szeleteket. Szórd meg petrezselyemmel. Kész is van.
A recept megosztása