A sütőtök krémleves jól átmelegít a hűvös őszi, téli napokon. Nagyon gyorsan el tudod készíteni.

Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 70 dkg sütőtök vágd kisebb darabokra. A magját tedd félre.
- 2 db ételízesítő kocka
- 1 kávéskanál bors
- 1 kávéskanál szerecsendió
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kávéskanál só
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Vágd kis darabokra a sütőtököt, és 25-30 percre tedd a sütőbe.
- Készítsd el az alaplevet: 5 dl vízben főzd fel a leveskockákat, a többi fűszert is keverd hozzá. Ha felforrt, vedd le a főzőlapról, tedd félre.
- Ha a tök megsült, tedd bele az alaplébe, botmixerrel pépesítsd. Közben megpiríthatod a tökmagot a sütőben. Lehet, hogy egy kevés vizet adnod kell még hozzá. Ezután add hozzá a tejszínt, és forralj rajta egyet. Díszítsd pirított tökmaggal.
A recept megosztása