Sült oldalas

Sült oldalas fokhagymával. A legegyszerűbben elkészíthető oldalas recept. Finom, szaftos, fűszeres oldalas recept. Kínálhatod körettel, vagy főzelék feltétnek is. Ünnepre, hétvégére, nagyobb társaságnak kitűnő választás a sült oldalas.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Sült oldalas
Sült oldalas fokhagymásan.
Sült oldalas recept képpel
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 90 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 90 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Sült oldalas recept képpel
Elkészítés
  1. Az oldalasról eltávolíthatod a fehér hártyát, így puhábbra fog sülni. Legjobb, ha már a hentessel feldaraboltatod a húst, ha egyben kérted, nagyon éles késsel vagdosd el a húst a csontok között. sózd, borsozd az oldalas darabokat.
  2. Melegítsd elő a asütőt 170 fokra. Vegyél elő egy tepsit, kend ki olajjal, önts bele 2 dl vizet. Tedd bele a húsdarabokat, a félbevágott fokhagymát tedd a hús közé.
  3. Fóliázd le a tepsit és tedd a sütőbe. Fél órán át süsd az oldalast, majd vedd le róla a fóliát. Újabb fél óráig süsd, majd forgasd meg a húst, hogy egyenletesen piruljon. Jöhet ennek az oldalnak is fél óra sütés, és kész is van a finom oldalas.
    Sült oldalas recept képpel
A recept megosztása