Spenótos-krémsajtos lasagne besamel nélkül. Ha nem szeretsz besamel mártást készíteni, ez a te recepted!

Előkészítés | 30 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
- 40 dkg spenót fagyasztott
- 1 fej vöröshagyma apró kockákra vágva
- 6 db lasagne tésztalap
- 2 gerezd fokhagyma kipréselve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 30 dkg krémsajt
- 15 dkg ricotta
- 5 dkg parmezán sajtforgács
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál őrölt bors
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Egy serpenyőben párold meg a vöröshagymát egy evőkanál olajon, add hozzá a fokhagymát. Keverd hozzá a kiolvasztott spenótot, sózd, borsozd. Főzd fel.
- Egy tálban keverd el a ricottát a krémsajttal, és add hozzá a spenótot. A parmezánsajt felét is keverd hozzá.
- Melegítsd elő a sütőt. Egy tepsit kenj ki kevés olajjal. Tedd bele az első tésztalapot, tegyél rá a töltelékből, egyenletesen oszd el. Jöhet a következő tésztalap, töltelék. A legfelső tésztalapra szórd rá a maradék parmezánt, és mehet be a sütőbe. 180 fokon süsd 25-30 percig.
A recept megosztása