Spenót

Spenót fél óra alatt, egyszerűen. Ebédre, vacsorára, nagyon hamar kész van, finom, laktató, egészséges.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Spenót
Spenót fokhagymával, gyorsan.
Spenót recept képpel
Fogás Főételek
Kulcsszó spenót recept
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Fogás Főételek
Kulcsszó spenót recept
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Spenót recept képpel
Elkészítés
  1. Fél liter vízben tedd fel főni a spenótot. Forrástól számítva főzd 5-6 percig.
  2. Amíg fő a spenót, vegyél elő egy serpenyőt, és melegítsd meg benne az olajat. Keverd bele a lisztet. Jól keverd el, ne legyen csomós. Add hozzá a fűszereket, és a kipréselt fokhagymát.
  3. A spenótos edényből vegyél ki egy kevés vizet, hígítsd fel vele a fokhagymás rántást, majd adagolva keverd hozzá a spenóthoz. Ha jól elkeverted, öntsd fel tejjel, forrald fel. Főzd pár percig.
  4. Vedd le a tűzről, hagyd kicsit hűlni, majd botmixerrel pépesítsd. Kész is van.
    Spenót recept képpel
A recept megosztása