Spenót fél óra alatt, egyszerűen. Ebédre, vacsorára, nagyon hamar kész van, finom, laktató, egészséges.
Elkészítés
- Fél liter vízben tedd fel főni a spenótot. Forrástól számítva főzd 5-6 percig.
- Amíg fő a spenót, vegyél elő egy serpenyőt, és melegítsd meg benne az olajat. Keverd bele a lisztet. Jól keverd el, ne legyen csomós. Add hozzá a fűszereket, és a kipréselt fokhagymát.
- A spenótos edényből vegyél ki egy kevés vizet, hígítsd fel vele a fokhagymás rántást, majd adagolva keverd hozzá a spenóthoz. Ha jól elkeverted, öntsd fel tejjel, forrald fel. Főzd pár percig.
- Vedd le a tűzről, hagyd kicsit hűlni, majd botmixerrel pépesítsd. Kész is van.
A recept megosztása