Sonkás-sajtos calzone

A sonkás-sajtos calzonét akkor is el fogod tudni készíteni, ha kezdő vagy. Ízletes, finom, kipróbáltuk!

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Sonkás-sajtos calzone
Ha szereted a pizzát, a calzonét imádni fogod! A töltött pizza ebédre, vacsorára is nagyon finom, de bulikra, vagy más alkalomra is jó választás.
Sonkás sajtos calzone recept képpel
Fogás Főételek
Konyha Olasz ételek
Kulcsszó Calzone recept
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 25 perc
Pihentetés 60 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
Fogás Főételek
Konyha Olasz ételek
Kulcsszó Calzone recept
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 25 perc
Pihentetés 60 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
Sonkás sajtos calzone recept képpel
Elkészítés
A tészta elkészítése
  1. Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, utána keverd hozzá a meleg vizet, és az olívaolajat. Jól dolgozd össze, gyúrd meg a tésztát. Használhatsz konyhai robotgépet is, hogy egyenletes masszát kapj. Amikor elkészültél vele, egy konyharuhával takard le a tálat, és pihentesd a tésztát 1 órán át. Ha letelt az egy óra, gyúródeszkán nyújtsd a tésztát 2-3 cm vastagságúra, és megint csak hagyd pihenni kb. 20 percet.
A töltelék elkészítése
  1. Vegyél elő egy serpenyőt, melegítsd meg az olívaolajat, keverd el benne a darabolt paradicsomot, az oregánót, bazsalikomot és a sót.
  2. Ha a mártás besűrűsödött, vedd le a tűzről. Kend be vele a pizzatészta egyik felét, majd erre szórd rá a csíkokra vágott sonkát és a reszelt sajtot. Hajtsd rá a pizzatészta másik felét a töltelékes részre, és az ujjaddal jól nyomkodd össze a szélét, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni. A tészta tetejét 3-4 helyen vágd be, hogy a gőz ki tudjon szökni belőle.
  3. Melegítsd elő a sütőt, 220 fokon süsd a calzonét 20-25 percig.
    Sonkás sajtos calzone recept képpel
A recept megosztása