A sonkás-sajtos calzonét akkor is el fogod tudni készíteni, ha kezdő vagy. Ízletes, finom, kipróbáltuk!

Előkészítés | 25 perc |
Sütés/főzés | 25 perc |
Pihentetés | 60 perc |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
A tésztához
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag instant élesztő
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1,3 dl langyos víz
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál barna cukor
A töltelékhez
- 40 dkg darabolt paradicsom konzerv
- 20 dkg sonka csíkokra vágva
- 1 teáskanál oregánó szárított
- 1 teáskanál bazsalikom szárított
- 15 dkg mozzarella sajt reszelve
- 2 kávéskanál só
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
|
![]() |
Elkészítés
A tészta elkészítése
- Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, utána keverd hozzá a meleg vizet, és az olívaolajat. Jól dolgozd össze, gyúrd meg a tésztát. Használhatsz konyhai robotgépet is, hogy egyenletes masszát kapj. Amikor elkészültél vele, egy konyharuhával takard le a tálat, és pihentesd a tésztát 1 órán át. Ha letelt az egy óra, gyúródeszkán nyújtsd a tésztát 2-3 cm vastagságúra, és megint csak hagyd pihenni kb. 20 percet.
A töltelék elkészítése
- Vegyél elő egy serpenyőt, melegítsd meg az olívaolajat, keverd el benne a darabolt paradicsomot, az oregánót, bazsalikomot és a sót.
- Ha a mártás besűrűsödött, vedd le a tűzről. Kend be vele a pizzatészta egyik felét, majd erre szórd rá a csíkokra vágott sonkát és a reszelt sajtot. Hajtsd rá a pizzatészta másik felét a töltelékes részre, és az ujjaddal jól nyomkodd össze a szélét, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni. A tészta tetejét 3-4 helyen vágd be, hogy a gőz ki tudjon szökni belőle.
- Melegítsd elő a sütőt, 220 fokon süsd a calzonét 20-25 percig.
A recept megosztása