Sonkás lasagne tormával

Sonkás lasagne tormával. Húsvétra kitűnő választás, sőt, ha nem szeretnéd kidobni a Húsvéti maradékot, süss belőle finom lasagnét!

Főznél egy finom fokhagymakrémlevest is? Kattints ide!

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Sonkás lasagne tormával
Sonkás lasagne recept Húsvétra.
Sonkás lasagne tormával recept képpel
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 45 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A sonkához
A besamelhez
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 45 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A sonkához
A besamelhez
Sonkás lasagne tormával recept képpel
Elkészítés
  1. Egy serpenyőben melegítsd meg a 3 evőkanál olajat, dinszteld meg a vöröshagymát. Add hozzá a fokhagymát, keverd el, majd dobd rá a sonkát. Pirítsd meg, és tedd félre.
  2. Olvaszd meg a vajat, keverd bele a lisztet, pirítsd meg. Öntsd fel a tejjel, fokozatosan, és közben keverd. Főzd csomómentesre, közben add hozzá a fűszereket.
  3. Melegítsd elő a sütőt, 180 fokra. Készíts elő egy tepsit, vajazd ki, tegyél bele egy réteg tésztát, kenj rá besamelt, tegyél rá a sonkából, erre jöjjön egy újabb tésztalap. Ezt ismételd, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Szórd meg a reszelt sajttal a tetejét.
  4. Tegyél a tepsire fóliát, mehet be a sütőbe, 15 percig süsd 180 fokon. 15 perc múlva, vedd le a fóliát, és nagyjából fél órán át süsd még. Pirítsd szép aranybarnára a tetejét.
A recept megosztása
Rakottkel.hu