Sárgaborsó leves recept. Gyorsan, olcsón elkészíthető, laktató leves.

Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 50 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 25 dkg sárgaborsó válogasd át, forró vízzel mosd meg
- 3 gerezd fokhagyma préseld ki
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 teáskanál só
- 3 db krumpli hámozd meg, vágd kockákra
- 1 fej vöröshagyma vágd apróra
- 10 dkg kolbász vágd karikákra
- 1 kávéskanál bors
- 2 evőkanál olaj
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Melegítsd meg az olajat. Dobd rá a vöröshagymát, párold üvegesre, Keverd hozzá a kipréselt fokhagymát is.
- Add hozzá a sárgaborsót és a krumplit, öntsd fel 1,5 l vízzel. Add hozzá a fűszereket. Kb 45 perc alatt fog megpuhulni a sárgaborsó és a krumpli, ekkor öntsd bele a főzőtejszínt, és jól keverd el. Forralj rajta egyet, majd vedd le a tűzről, hagyd hűlni pár percig.
- Botmixerrel pépesítsd a levest. Utána tedd bele a kolbászkarikákat, tedd vissza a főzőlapra, és forralj rajta egyet. Kész is van.
A recept megosztása