Sárgaborsó főzelék gyorsan, ebédre, vacsorára. Nagyon egyszerűen elkészíthető, ízletes, laktató főzelék.

Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 50 dkg sárgaborsó
- 1 fej vöröshagyma vágd apróra
- 3 dl tejföl
- 3 db babérlevél
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 2 gerezd fokhagyma préseld ki
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- A sárgaborsót válogasd ki, mosd át forró vízzel, és a főzés előtti éjszakára áztasd be.
- Melegítsd meg az olajat egy lábosban, dobd rá a hagymát és párold üvegesre. Vedd le a tűzről, keverd bele a pirospaprikát. A sárgaborsóról szűrd le a vizet, öntsd a hagymára, engedd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, talán 1-2 decivel lehet több is. Tedd vissza a főzőlapra.
- Tedd bele a fűszereket, forrald fel. Amikor már puha a sárgaborsó, keverd bele a tejfölt, lassan adagolva. Jól keverd el, csomómentesre.
- Forralj rajta egyet, és kész is a főzelék. Botmixerrel átdolgozhatod, hogy még pépesebb legyen. Füstölt hússal, kolbásszal tálald.
A recept megosztása