Sárgaborsó főzelék

Sárgaborsó főzelék gyorsan, ebédre, vacsorára. Nagyon egyszerűen elkészíthető, ízletes, laktató főzelék.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Sárgaborsó főzelék
Sárgaborsó főzelék gyorsan.
Sárgaborsó főzelék recept képpel
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Sárgaborsó főzelék recept képpel
Elkészítés
  1. A sárgaborsót válogasd ki, mosd át forró vízzel, és a főzés előtti éjszakára áztasd be.
  2. Melegítsd meg az olajat egy lábosban, dobd rá a hagymát és párold üvegesre. Vedd le a tűzről, keverd bele a pirospaprikát. A sárgaborsóról szűrd le a vizet, öntsd a hagymára, engedd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, talán 1-2 decivel lehet több is. Tedd vissza a főzőlapra.
  3. Tedd bele a fűszereket, forrald fel. Amikor már puha a sárgaborsó, keverd bele a tejfölt, lassan adagolva. Jól keverd el, csomómentesre.
  4. Forralj rajta egyet, és kész is a főzelék. Botmixerrel átdolgozhatod, hogy még pépesebb legyen. Füstölt hússal, kolbásszal tálald.
    Sárgaborsó főzelék recept képpel
A recept megosztása