Sárgaborsó főzelék áztatás nélkül

Sárgaborsó főzelék áztatás nélkül. Kevés hozzávalóból, egyszerűen.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Sárgaborsó főzelék áztatás nélkül
Sárgaborsó főzeléket áztatás nélkül is főzhetsz.
Sárgaborsó főzelék áztatás nélkül recept képpel
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 90 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 90 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Sárgaborsó főzelék áztatás nélkül recept képpel
Elkészítés
  1. Alaposan mosd meg a sárgaborsót. Tedd fazékba, és engedd fel 1,5 l vízzel. Kezdd el főzni. Add hozzá a fűszereket, morzsold bele a leveskockát.
  2. Ha felforrt, szedd le a habját, vedd lejjebb a hőfokot, Fedő alatt főzd tovább. Nagyjából másfél óra kell, hogy megfőjön, önts hozzá vizet időnként, mert a sárgaborsó nagyon könnyen odaég. Kb. 1 óra 15 perc elteltével tedd bele a füstölt kolbászt.
  3. Ha letelt a másfél óra, vedd ki a kolbászt és a babérlevelet a főzelékből, vedd le a fazekat a főzőlapról. Amint hűlt egy kicsit, botmixerrel pépesítsd, tedd bele vissza a kolbászt, és kész is van a főzelék.
    Sárgaborsó főzelék áztatás nélkül recept képpel
A recept megosztása