Sárgaborsó főzelék áztatás nélkül. Kevés hozzávalóból, egyszerűen.

Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 90 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 50 dkg sárgaborsó
- 1 fej vöröshagyma vágd apróra
- 10 dkg füstölt kolbász
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 1 db zöldségleves kocka
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 4-5 db babérlevél
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Alaposan mosd meg a sárgaborsót. Tedd fazékba, és engedd fel 1,5 l vízzel. Kezdd el főzni. Add hozzá a fűszereket, morzsold bele a leveskockát.
- Ha felforrt, szedd le a habját, vedd lejjebb a hőfokot, Fedő alatt főzd tovább. Nagyjából másfél óra kell, hogy megfőjön, önts hozzá vizet időnként, mert a sárgaborsó nagyon könnyen odaég. Kb. 1 óra 15 perc elteltével tedd bele a füstölt kolbászt.
- Ha letelt a másfél óra, vedd ki a kolbászt és a babérlevelet a főzelékből, vedd le a fazekat a főzőlapról. Amint hűlt egy kicsit, botmixerrel pépesítsd, tedd bele vissza a kolbászt, és kész is van a főzelék.
A recept megosztása