Dobd fel a rántott csirkemellet egy kis sajttal! Ha megtöltöd a szeleteket sajttal, nagyon finom lesz!

Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
- 1 egész csirkemell filé
- 2 szelet trappista sajt
- 2 db tojás
- 6-8 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál őrölt feketebors
- 1 fej fokhagyma
- 2 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Tisztítsd meg a csirkemellet, és vágd minimum ujjnyi vastag szeletekre. Sózd, borsozd. A sajtszeleteket tedd 2 szelet csirkemell közé.
- Egy tálban verd fel a tojást, préseld ki a fokhagymát, keverd bele. Öntsd hozzá a tejet. A lisztet tedd egy tányérra, a zsemlemorzsát egy másikra. A húst forgasd meg a lisztben, a tojásos keverékben, majd a zsemlemorzsában.
- Egy magas falú serpenyőben melegítsd meg az olajat. Süsd a csirkemellet mindkét oldalán aranybarnára. Érdemes először fedő alatt sütni, hogy jól átsüljön. Köretet ízlés szerint csinálj hozzá. Illik hozzá a rizs, a rizibizi, a hasábburgonya, de a zöldségköret is kiváló hozzá.
A recept megosztása