Sajttal-sonkával töltött csirkemell sütőben sütve. Ünnepi lakomának is beillik! Egyszerű recept. Készítsd el, és meglátod, mindenki megdícséri!

Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 45 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 4 db csirkemell filé
- 4 szelet trappista sajt
- 4 szelet füstölt sonka
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 30 dkg zsemlemorzsa
- 20 dkg liszt
- 3 db tojás
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- A csirkemelleket hosszában vágd be, mintha zsebet alakítanál ki rajta. Sózd, borsozd.
- A zsebeket töltsd meg sajttal, és a sonkával, majd fogpiszkálóval vagy hústűvel tűzd össze a csirkemelleket, ne folyjon ki a sajt belőlük.
- Verd fel a tojást egy tálban, a lisztet, és a zsemlemorzsát is öntsd ki egy-egy tányérra. Forgasd meg a csirkéket lisztben, majd tojásban, utoljára zsemlemorzsában.
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. egy tepsibe tegyél sütőpapírt, tedd bele a husikat. Mehet be a sütőbe, kb. 45 perc alatt lesz kész. Félidőnél óvatosan fordítsd meg a csirkéket a tepsiben.
A recept megosztása