Sacher szelet

Sacher szelet recept, a lehető legegyszerűbben. Ha imádod a csokit, láss neki, süsd meg ezt a finom sütit! Gyors, finom csokis álom.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Sacher szelet
Sacher szelet egyszerűen.
Sacher szelet recept képpel
Fogás Sütemények
Kulcsszó sacher szelet
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 25 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
A tészta hozzávalói
A csokoládémáz hozzávalói
Fogás Sütemények
Kulcsszó sacher szelet
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 25 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
A tészta hozzávalói
A csokoládémáz hozzávalói
Sacher szelet recept képpel
Elkészítés
  1. Készíts elő két tálat. Az egyikben keverd el a lisztet a kakaóval és a sütőporral. A másikba tedd bele a vajat, és a tojások sárgáját, keverd fel jó habosra.
  2. A tojásos keveréket adagolva add hozzá a lisztes keverékhez. Jól dolgozd össze a masszát. A tojásfehérjéket külön verd fel habbá, és adagolva keverd hozzá a masszához.
  3. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsibe tegyél sütőpapírt, öntsd bele a masszát, és már mehet is a sütőbe.
  4. 180 fokon süsd kb. 20 percig. Szúrj bele egy tűt, mielőtt kiveszed a sütőből, ellenőrizd, hogy jól átsült-e a tészta. Ha igen, vedd ki a sütőből, pár percet hagyd hűlni, majd borítsd rá egy tálcára, és óvatosan válaszd le a sütőpapírt. Vágd ketté a tésztát. Kend meg lekvárral mindegyiknek a tetejét, tedd egymásra a két részt.
  5. Készítsd el a finom csokimázat: forralj fel kb. 5 dl vizet, keverd bele a kakaót, cukrot, és keverd bele a vajat. Kend meg vele a süti tetejét. Amint a máz megköt, éles késsel szeleteld fel a sütit.
    Sacher szelet recept képpel
A recept megosztása
Rakottkel.hu