Rizses darált hús zöldséggel, 45 perc alatt. Darált húsból is tudsz finom rizses húst készíteni! Gyorsan megvan, nagyon finom!

Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 40 dkg darált hús
- 1 nagy fej vöröshagyma vágd apróra
- 3 gerezd fokhagyma vágd apróra
- 4 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 2 db zöldpaprika vágd ki a közepét, vágd félbe, majd csíkokra
- 1 db paradicsom vágd ki a közepét, vágd 4 részre
- 1 csokor petrezselyem vágd apróra
- 1 db cukkini vágd félbe, kapard ki a magját, vágd kisebb darabokra
- 1 db húsleves kocka 2-3 dl vízzel készítsd el
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Melegítsd meg az olajat egy serpenyőben. Párold meg rajta a vöröshagymát, és add hozzá a fokhagymát is. Tedd a serpenyőbe a darált húst, sózd, borsozd. Jól keverd meg, pirítsd, amíg kifehéredik.
- Add hozzá a paprikát, paradicsomot, cukkinit, öntsd fel a húslevessel, és fedő alatt párold puhára. Közben főzd meg a rizst enyhén sós vízben, szűrd le, és tedd félre.
- A húst időnként keverd meg jól. Amint megpuhult, keverd hozzá a rizst, és rotyogtasd még 1-2 percig. Vedd le a főzőlapról, szórd meg a tetejét petrezselyemmel, és lehet tálalni.
A recept megosztása