Rakott tészta csirkemellel, paradicsommal, parmezánnal. Isteni finom! Hamar összedobhatod ebédre, vacsorára.

Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 25 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 2 fél csirkemell filé vágd csíkokra
- 3 gerezd fokhagyma préseld ki
- 1 kis fej vöröshagyma aprítsd fel
- 500 g penne, farfalle vagy rigatoni főzd meg sós vízben, szűrd le
- 1 doboz hámozott, aprított paradicsom konzerv
- 15 dkg mozzarella sajt reszelve
- 10 dkg parmezánsajt forgács
- 1 kávéskanál bors
- 1 teáskanál rozmaring szárított
- 1 teáskanál oregánó szárított
- 1 teáskanál kakukkfű szárított
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 csokor petrezselyemzöld vágd apróra
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- A csirkemell csíkokat sózd, borsozd.
- Vegyél elő egy serpenyőt, melegítsd meg az olívaolajat, párold meg rajta a vöröshagymát. Keverd hozzá a kipréselt fokhagymát is. Ha megpárolódott, tedd bele a csirkemell csíkokat, pirítsd meg. Ellenőrizd, hogy belül se maradjanak rózsaszínűek.
- Közben melegítsd elő a sütőt 190 fokra. A pirított csirkemellet és a tésztát keverd össze egy tálban, a szárított fűszereket is keverd hozzá. Egy tepsit vegyél elő, a tésztás keveréket egyenletesen terítsd szét benne. Erre öntsd rá a paradicsom konzervet, majd a tetejére a kétféle sajtot szórd rá egyenletesen.
- Tedd a sütőbe, 180-190 fokon pirítsd 15 percig. Kész:) Tálalásnál szórd meg petrezselyemmel a tetejét.
A recept megosztása