Rakott tészta csirkemellel, tejszínnel, gyorsan. Finom, kiadós tésztaétel.

Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 500 g csirkemell filé vágd apró darabokra
- 400 g penne
- 20 dkg gomba hámozd meg, vágd apróra
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 2,5 dl főzőtejszín
- 20 dkg reszelt sajt füstölt sajt is lehet
- 3 gerezd fokhagyma préseld ki
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál vaj
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Melegítsd meg az olajat egy serpenyőben, dobd rá a gombát, kevergesd. Párold pár percig, engedjen egy kis levet. Add hozzá a csirkemellet, pirítsd, amíg kifehéredik. Minden oldalát pirítsd meg.
- Sózd, borsozd, keverd hozzá a fokhagymát. Főzd pár percig. Öntsd bele a főzőtejszínt, forrald össze, majd vedd le a tűzről a serpenyőt. Főzd meg a tésztát közben, szűrd le, tedd félre.
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy magas falú tepsit, vagy tűzálló tálat kenj ki vajjal. Tedd bele a tészta felét, erre pedig a csirkés szósz felét terítsd rá egyenletesen. Mehet rá a tészta másik fele, erre a maradék csirke. Szórd rá a reszelt sajtot, tedd a sütőbe. 20 perc alatt süsd készre, 180 fokon.
A recept megosztása