Rakott karfiol egyszerűen, érthetően, pontos mennyiségekkel. Nem fogod elrontani! Sok tejföllel.

Előkészítés | 30 perc |
Sütés/főzés | 40 perc |
Mennyiség |
személy
|
Hozzávalók
- 20 dkg rizs
- 80 dkg karfiol
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 evőkanál étolaj
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt édes pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt feketebors
- 5 dl tejföl
- 20 dkg reszelt trappista sajt
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Főzd meg a rizst ( 2 rész víz, 1 rész rizs) kevés sót tegyél a vízbe.
- A vöröshagymát vágd apró kockákra, 2 evőkanál olajon párold üvegesre. Add hozzá a darált húst, párold addig, amíg ki ne fehéredik, ekkor add hozzá a borsot, sót és pirospaprikát. Kevés vizet önts a hús alá, párold meg. Ha a levét elfőtte, tedd félre.
- A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és sós vízben főzd meg. A víz lepje el a karfiolt. Forrástól számítva 10 percig főzd, majd szűrd le, csepegtesd le. A húst és a rizst keverd össze.
- Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Egy magasabb falú tepsit kenj ki olajjal, a karfiol felét terítsd szét az alján. Az összekevert rizst és húst egyenletesen terítsd szét rajta. Locsold meg a tejföl felével. Erre mehet rá a maradék karfiol, a tejföl másik fele. A tetejére szórd rá a reszelt sajtot.
- Tedd a sütőbe a tepsit, 175-180 fokon süsd 35-40 percig. Ha a tejföl és a sajt megpirult a tetején, készen van.
A recept megosztása