Rakott karfiol

Rakott karfiol egyszerűen, érthetően, pontos mennyiségekkel. Nem fogod elrontani! Sok tejföllel. 

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Rakott karfiol
Igazi klasszikus, magyaros étel. Akkor kezdj neki, ha van elég időd a sütés-főzéshez.
Rakott karfiol recept képpel
Fogás Főételek
Kulcsszó Magyar konyha
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
személy
Hozzávalók
Fogás Főételek
Kulcsszó Magyar konyha
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
személy
Hozzávalók
Rakott karfiol recept képpel
Elkészítés
  1. Főzd meg a rizst ( 2 rész víz, 1 rész rizs) kevés sót tegyél a vízbe.
  2. A vöröshagymát vágd apró kockákra, 2 evőkanál olajon párold üvegesre. Add hozzá a darált húst, párold addig, amíg ki ne fehéredik, ekkor add hozzá a borsot, sót és pirospaprikát. Kevés vizet önts a hús alá, párold meg. Ha a levét elfőtte, tedd félre.
  3. A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és sós vízben főzd meg. A víz lepje el a karfiolt. Forrástól számítva 10 percig főzd, majd szűrd le, csepegtesd le. A húst és a rizst keverd össze.
  4. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Egy magasabb falú tepsit kenj ki olajjal, a karfiol felét terítsd szét az alján. Az összekevert rizst és húst egyenletesen terítsd szét rajta. Locsold meg a tejföl felével. Erre mehet rá a maradék karfiol, a tejföl másik fele. A tetejére szórd rá a reszelt sajtot.
  5. Tedd a sütőbe a tepsit, 175-180 fokon süsd 35-40 percig. Ha a tejföl és a sajt megpirult a tetején, készen van.
    Rakott karfiol recept képpel
A recept megosztása