Rakott karfiol csirkemellel. Kevés kalória, finom íz. Ha szereted a rakott karfiolt, feltétlenül próbáld ki csirkével is! Diétás recept.

Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 35 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 75 dkg csirkemell filé vágd csíkokra
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál őrölt feketebors
- 250 g tejföl
- 1 közepes fej karfiol szedd rózsáira
- 1 kis fej vöröshagyma vágd nagyon apróra
- 10 dkg cheddar sajt reszelve
- 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- A csirkemell csíkokat sózd, borsozd.
- Az olajat melegítsd meg egy serpenyőben, pirítsd meg rajta a vöröshagymát. Keverd hozzá a csirkét. A belseje se maradjon rózsaszín, figyelj arra, hogy átsüljön. kevés vizet önthetsz alá. Pirítsd aranybarnára. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- Egy tepsi aljában terítsd szét a csirkét. A karfiolrózsákat szedd szét apró darabokra, és egyenletesen oszd el a csirkén. Öntsd rá a tejfölt, és a tetejére szórd rá a sajtot.
- Fedd le alufóliával a tepsit. Tedd be a sütőbe. 180-200 fokon süsd 15-20 percig, majd vedd le a fóliát, és tedd vissza még 10 percre, hogy a sajt is megpiruljon. Vedd ki a tepsit, ha már hűlt egy kicsit, szórd meg a tetejét petrezselyemmel.
A recept megosztása