Rakott csirkemell zöldségekkel

Rakott csirkemell zöldségekkel. Finom, egészséges, akkor is eheted, ha diétázol.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Rakott csirkemell zöldségekkel
Rakott csirkemell zöldségekkel. Egyszerű recept.
Rakott csirkemell zöldségekkel recept képpel.
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 45 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 45 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Rakott csirkemell zöldségekkel recept képpel.
Elkészítés
  1. Vegyél elő egy serpenyőt, közepes hőfokon olvaszd meg a vajat. Ha megolvadt, keverd el benne a lisztet, csomómentesre. Mikor aranybarna lesz a liszt, lassan keverd hozzá a tejet. Alacsony hőfokon még 10 percig főzd, közben add hozzá a borsot, a sót, és a parmezánt. Ha kész, tedd félre.
  2. Közben forralj vizet a tésztának. Amikor a tésztát beleteszed a forró vízbe, tedd bele a brokkolit is, főzd együtt. Amint a tészta megpuhult, szűrd le. Keverd el egy tálban a tésztát a brokkolival, a szószt, a csirkemellet, és a zöldségeket.
  3. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit kenj ki olívaolajjal, és az összekevert hozzávalókat egyenletesen terítsd szét a tepsiben. Fedd be alufóliával a tepsit, és 200 fokon süsd 30 percig.
  4. Ha letelt a 30 perc, óvatosan vedd le a fóliát a tepsiről, szórd meg a reszelt sajttal a rakott csirkemell tetejét, és tedd vissza a sütőbe további 10-15 percre, amíg a sajt szépen megpirul. Amint elkészült, azonnal tálalhatod,
    Rakott csirkemell zöldségekkel recept képpel.
A recept megosztása