Rakott csirkemell zöldségekkel. Finom, egészséges, akkor is eheted, ha diétázol.

Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 45 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 2 egész csirkemell filé vágd kockákra
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál vaj
- 2 dl tej 1,5%-os
- 1 kávéskanál fehérbors
- 1 evőkanál parmezánsajt forgács
- 200 g penne teljes kiőrlésű, főzd meg sós vízben
- 2 db kalifornia paprika különböző színű
- 1 db cukkini vágd fel karikákra
- 20 dkg brokkoli fagyasztott is lehet, aprítsd fel
- 1 evőkanál olívaolaj
- 15 dkg cheddar sajt reszelve
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Vegyél elő egy serpenyőt, közepes hőfokon olvaszd meg a vajat. Ha megolvadt, keverd el benne a lisztet, csomómentesre. Mikor aranybarna lesz a liszt, lassan keverd hozzá a tejet. Alacsony hőfokon még 10 percig főzd, közben add hozzá a borsot, a sót, és a parmezánt. Ha kész, tedd félre.
- Közben forralj vizet a tésztának. Amikor a tésztát beleteszed a forró vízbe, tedd bele a brokkolit is, főzd együtt. Amint a tészta megpuhult, szűrd le. Keverd el egy tálban a tésztát a brokkolival, a szószt, a csirkemellet, és a zöldségeket.
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit kenj ki olívaolajjal, és az összekevert hozzávalókat egyenletesen terítsd szét a tepsiben. Fedd be alufóliával a tepsit, és 200 fokon süsd 30 percig.
- Ha letelt a 30 perc, óvatosan vedd le a fóliát a tepsiről, szórd meg a reszelt sajttal a rakott csirkemell tetejét, és tedd vissza a sütőbe további 10-15 percre, amíg a sajt szépen megpirul. Amint elkészült, azonnal tálalhatod,
A recept megosztása