Rakott csirkemell besamellel

Rakott csirkemell besamellel. A besamel mártás nagyon finom ízt ad a csirkének, és így biztosan nem lesz száraz.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Rakott csirkemell besamellel
Rakott csirkemell besamellel, krumplival.
Rakott csirkemell besamellel recept képpel
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Rakott csirkemell besamellel recept képpel
Elkészítés
  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra,
  2. Egy tepsibe tedd bele a krumpli szeleteket. Sózd, borsozd, szórd meg kakukkfűvel, locsold meg egy evőkanál olívaolajjal. 20 percre tedd be a sütőbe a tepsit.
  3. A maradék olajat melegítsd meg egy serpenyőben. Párold meg a vöröshagymát. Add hozzá a csirkét, kevergesd, és közepes hőfokon párold 6-7 percig. add hozzá a Kalifornia paprikát, szórd meg a chili pehellyel.
  4. Pár perc múlva keverd hozzá a paradicsompürét. 2-3 percig főzd.
  5. Közben megsült a krumpli. Vedd ki a tepsit a sütőből, a krumplin egyenletesen oszd el a csirkét. Tedd félre a tepsit.
  6. Most készítsd el a besamel mártást. Egy serpenyőben, közepes hőfokon olvaszd fel a vajat. Lassan keverd hozzá a lisztet. Jól keverd el, csomómentes legyen. Öntsd fel lassan a tejjel, és keverd folyamatosan a mártást. Végül keverd hozzá a szerecsendiót, és vedd le a főzőlapról.
  7. A mártást öntsd rá a csirkére, egyenletesen oszd el. Szórd rá a mozzarella sajtot. Tedd vissza a tepsit a sütőbe, újabb 20 percre, 180 fokra. Ha letelt az idő, vedd ki a tepsit, és ha hűlt egy kicsit, tálalhatsz.
    Rakott csirkemell besamellel recept képpel
A recept megosztása