Póréhagyma krémleves egyszerűen. Gyorsan elkészíthető, finom leves, ha valaki megfázott a családban, igazi gyógyír.

Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 30 dkg póréhagyma aprítsd fel, nagyrészt a fehér részét használd
- 2 gerezd fokhagyma préseld ki
- 2 db burgonya hámozd meg, vágd kockákra
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 db zöldségleves kocka főzd fel 1 liter vízzel
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál fehér bors
- 2 dl főzőtejszín
- 1 teáskanál kakukkfű
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Egy fazékban melegítsd meg az olajat. A póréhagymát fonnyaszd meg rajta. Add hozzá a fokhagymát, és a fűszereket, majd a krumplit.
- Öntsd fel a zöldség alaplével, és addig főzd a levest, amíg a krumpli megpuhul. Add hozzá a főzőtejszínt, keverd jól el, és főzd még néhány percig.
- Vedd le a tűzről, hagyd hűlni pár percig, majd botmixerrel pépesítsd a levest. Croutonnal, vagy pirítós kockákkal, esetleg pirított mandulával tálald.
A recept megosztása