Ha semmilyen jó ötleted nincs, hogy mit is főzhetnél ebédre-vacsorára,a paradicsomos tészta mindig jó ötlet! Ha szereted a csípőset, készítsd el ezt a receptet. Ha nem, akkor ezt.

Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
személyre
|
Hozzávalók
- 400 g Spagetti tészta ízlés szerint, penne, vagy másfajta tészta is lehet
- 3 evőkanál olívaolaj
- 400 g darabolt, hámozott paradicsom konzerv
- 1 evőkanál oregánó szárított
- 1 evőkanál bazsalikom szárított
- 2 db chili paprika karikára vágva, vagy 2 evőkanál chili paprika pehely is lehet helyette
- 3 gerezd fokhagyma kipréselve
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál frissen őrölt feketebors
- 1 evőkanál paradicsom püré konzerv
- 15 dkg parmezánsajt forgács
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Forralj vizet, tegyél bele kevés sót. Amikor felforr a víz, tedd bele a tésztát, és főzd készre. Szűrd le, kevés olajjal óvatosan keverd össze, így nem ragad össze.
- Készítsd el a szószt: Egy serpenyőben melegítsd meg az olajat, add hozzá a fokhagymát. Keverd meg néhányszor, és add hozzá a chili paprikát, majd a paradicsomot. Ha chili paprika pelyhet használsz, akkor először a paradicsomot tedd bele, és csak utána a pelyhet. Fűszerezd a szószt, forrald fel, majd közepes fokozaton főzd még 10-15 percig. Közben a paradicsom pürét is keverd hozzá.
- Amint a szósz elkészült, forgasd össze a tésztával, tálalásnál szórd meg a tetejét parmezánnal.
A recept megosztása