A sonkás pizzák királya a pármai sonkás pizza. Könnyű elkészíteni és nagyon finom!

Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
A tészta hozzávalói
- 20 dkg finomliszt
- 1 dl meleg víz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg parmezánsajt forgács
- 1 kávéskanál instant élesztő
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 kávéskanál só
A feltét hozzávalói
- 10 dkg pármai sonka vékonyra szeletelve
- 10 dkg pecorino sajt frissen reszelve
- 5 dkg rukkola
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál bors
- 250 g hámozott, darabolt paradicsom konzerv
- 1 kávésknaál só
- 1 teáskanál oregánó szárított
- 1 teáskanál bazsalikom szárított
Hozzávalók
A tészta hozzávalói
A feltét hozzávalói
|
![]() |
Elkészítés
- Egy keltetőtálban keverd össze a lisztet, az instant élesztőt és a sót. Keverd hozzá a parmezán sajtot is, majd alakíts ki egy mélyedést a keverék közepén. A mélyedésbe öntsd bele a meleg vizet. Finoman keverd össze, add hozzá az olajat, és dolgozd össze a keveréket. Fél órán át hagyd pihenni.
- Vegyél elő egy gyúródeszkát, Szórd be kevés liszttel, és alaposan gyúrd meg rajta a tésztát. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Kerek tepsibe tedd a tésztát.
- Melegítsd meg egy serpenyőben az olívaolajat, a fokhagymát préseld ki, és keverd el az olajban. Add hozzá a paradicsomot, közepes hőfokon forrald fel,kevergesd, amíg be nem sűrűsödik. Közben add hozzá a sót, borsot, és a többi fűszert.
- Kend meg a tésztát a szósszal, tedd rá a sonkát, a rukkolát, szórd meg sajttal a tetejét. Mehet a sütőbe, 220 fokon süsd kb. 15 percig.
A recept megosztása