Paradicsomos – sajtos csirkemell

Paradicsomos sajtos csirkemell, ami nem szárad ki! Ha szereted a mediterrán ízeket, készítsd el bátran!

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Paradicsomos - sajtos csirkemell
Omlós, szaftos csirkemell. Nagyon egyszerűen elkészíthető, ebédre, vacsorára szuper!
Paradicsomos sajtos csirkemell recept képpel
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Paradicsomos sajtos csirkemell recept képpel
Elkészítés
  1. Mosd meg a csirkemellet, vágd szeletekre. Sózd, borsozd meg.
  2. Egy tálban keverd össze a darabolt paradicsomot, a paradicsompürét, az oregánót, bazsalikomot. Préseld bele a fokhagymát.
  3. Egy magasabb falú tepsit kenj ki olajjal, tedd bele a csirkemell szeleteket, és öntsd rá a szószt. Szórd rá a reszelt sajtot. 180 fokon, fóliával letakarva süsd 30 percig. Közben tedd fel a rizst főni, kétszer annyi vízben, mint amennyi a rizs mennyisége. Kevés sót tegyél bele. Szűrd le, ha kész van, egy evőkanál olajjal keverd át óvatosan.
  4. 30 perc elteltével vedd le a fóliát a tepsiről, és süsd tovább a húst, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
    Paradicsomos sajtos csirkemell recept képpel
A recept megosztása