Paradicsomos sajtos csirkemell, ami nem szárad ki! Ha szereted a mediterrán ízeket, készítsd el bátran!

Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 40 perc |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
- 1 kg csirkemell filé
- 250 g darabolt paradicsom konzerv
- 100 g paradicsompüré
- 1 evőkanál bazsalikom
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál őrölt feketebors
- 50 dkg reszelt sajt
- 250 g rizs
- 4 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál oregánó
- 2 gerezd fokhagyma
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Mosd meg a csirkemellet, vágd szeletekre. Sózd, borsozd meg.
- Egy tálban keverd össze a darabolt paradicsomot, a paradicsompürét, az oregánót, bazsalikomot. Préseld bele a fokhagymát.
- Egy magasabb falú tepsit kenj ki olajjal, tedd bele a csirkemell szeleteket, és öntsd rá a szószt. Szórd rá a reszelt sajtot. 180 fokon, fóliával letakarva süsd 30 percig. Közben tedd fel a rizst főni, kétszer annyi vízben, mint amennyi a rizs mennyisége. Kevés sót tegyél bele. Szűrd le, ha kész van, egy evőkanál olajjal keverd át óvatosan.
- 30 perc elteltével vedd le a fóliát a tepsiről, és süsd tovább a húst, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
A recept megosztása