Pácolt oldalas recept. Egyszerű az elkészítése, és mennyei az íze. Ha különlegesebb ízű oldalast szeretnél készíteni, mint a hagyományos mézes-mustáros-fokhagymás, próbáld ki ezt a receptet!

Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 90 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 1 kg oldalas tisztítsd meg, darabold fel a csontok mentén
- 5 gerezd fokhagyma préseld ki
- 1 fej vöröshagyma nagyon apróra vágd
- 2 evőkanál nádcukor
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál gyömbérpor
- fél db citrom facsard ki a levét
- 1 kávéskanál frissen őrölt feketebors
- 1 teáskanál só
- +2 fej vöröshagyma a sütéshez, nagy darabokra vágd
- +5 evőkanál olaj a sütéshez
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Keverd meg a pácot. Egy tálban keverd össze a fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, szójaszószt, gyömbért, cukrot, citromlevet. A sót hagyd ki.
- Egyenként forgasd bele a pácba a húsdarabokat. Fedd le fóliával a tálat, és tedd a hűtőbe legalább egy éjszakára.
- Sütés előtt vedd ki a húst a hűtőből, várj addig, amíg szobahőmérsékletűre melegszik. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.
- Vegyél elő egy tepsit, öntsd bele a sütéshez az olajat, tedd bele a húst, a nagy darabokra vágott vöröshagymát szórd köré. Sózd meg a húst. Alufóliával fedd le a tepsit, 190 fokon 1 órán át süsd. Egy óra elteltével vedd le a fóliát, még fél óráig süsd az oldalast, hogy szépen megpiruljon.
A recept megosztása