Őszibarack krémleves, finom, könnyű nyári leves. Hidegen, és melegen is fogyaszthatod.

Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 2 kg őszibarack hámozd meg, magozd ki, aprítsd fel
- 1,5 dl habtejszín
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 2-3 db szegfűszeg
- 1 kávéskanál só
- 1 db citrom leve
- 6 evőkanál cukor
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Tedd a barackot egy fazékba, önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Add hozzá a fűszereket. Főzd 15-20 percig, majd hagyd hűlni egy kicsit.
- Vedd ki a levesből a darabos fűszereket, keverd bele a tejszínt, a pudingport és a citromlevet Botmixerrel pépesítsd, majd tedd a hűtőbe.
A recept megosztása