Nápolyi calzone

A nápolyi calzone, vagyis a calzone napoletana egy paradicsomos, olívás töltelékkel készülő, ínycsiklandozó töltött pizza. Próbáld ki!

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Nápolyi calzone
Ínycsiklandozóan finom, fűszeres, olívás, paradicsomos töltött pizza. Ebédre, vacsorára, bulikra, téli estékre. Nagyon finom!
Nápolyi calzone recept képpel
Fogás Főételek
Konyha Olasz ételek
Kulcsszó Calzone recept
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 40 perc
Pihentetés 60 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
Fogás Főételek
Konyha Olasz ételek
Kulcsszó Calzone recept
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 40 perc
Pihentetés 60 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
Nápolyi calzone recept képpel
Elkészítés
Tészta elkészítése
  1. Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, utána keverd hozzá a meleg vizet, és az olívaolajat. Jól dolgozd össze, gyúrd meg a tésztát. Használhatsz konyhai robotgépet is, hogy egyenletes masszát kapj. Amikor elkészültél vele, egy konyharuhával takard le a tálat, és pihentesd a tésztát 1 órán át. Ha letelt az egy óra, gyúródeszkán nyújtsd a tésztát 2-3 cm vastagságúra, oszd 8 részre.
Töltelék elkészítése
  1. Vegyél elő egy serpenyőt, melegítsd meg az olívaolajat, keverd el benne a paradicsomszószt, az oregánót, bazsalikomot és a sót, majd a kipréselt fokhagymát is.
  2. Ha a mártás besűrűsödött, vedd le a tűzről. Kend be vele a pizzatészták egyik felét, majd erre szórd rá a sonkacsíkokat , az olívát, és a reszelt sajtot. Hajtsd rá a pizzatészták másik felét a töltelékes részre, és az ujjaddal jól nyomkodd össze a szélét, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni. A tészta tetejét 3-4 helyen vágd be, hogy a gőz ki tudjon szökni belőle.
  3. Melegítsd elő a sütőt, 220 fokon süsd a calzonékat 20-25 percig.
    Nápolyi calzone recept képpel
A recept megosztása