Milánói spagetti kicsit másképp? A milánói spagettit is fel lehet dobni egy kicsit, ha az ismert receptet túl unalmasnak találod. Próbáld ki ezt a receptet, gyorsan kész van, és nem kell sokkal több hozzávaló.

Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 1 nagy fej vöröshagyma aprítva
- 3 gerezd fokhagyma kipréselve
- 1 közepes méretű cukkini félbevágva, majd vágd szeletekre a két felet
- 1 db kalifornia paprika kimagozva, felkockázva
- 20 dkg csiperke gomba hámozva, szeletelve
- 20 dkg füstölt tarja csíkokra vágva
- 250 g hámozott, aprított paradicsom konzerv
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál kakukkfű
- 4 evőkanál olívaolaj
- 250 g Spagetti tészta
- 20 dkg trappista sajt reszelve
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Tegyél fel egy fazék vizet a tésztának, kevés sót is tegyél bele. Ha felforrt, tedd a tésztát a vízbe. Ízlés dolga, de érdemes a tésztás 'al dente' állagúra főzni, ne legyen túl puha.
- Egy serpenyőben melegítsd meg az olívaolajat, párold meg a hagymát, majd add hozzá a sonkát. Pirítsd egy kicsit, majd a gombát, cukkinit, paprikát is keverd hozzá. Pirítsd össze, ne maradjon túl sok leve. Keverd hozzá a darabolt paradicsomot, fokhagymát, és a fűszereket, forrald össze a szószt.
- Tálalás előtt forgasd össze a serpenyőben a szószt és a tésztát, pirítsd át egy kicsit. Tedd a reszelt sajtot a tetejére. Friss bazsalikom levelekkel is díszítheted.
A recept megosztása