Mézeskalács, puha, omlós, fűszeres. 100 db mézeskalács Karácsonyra. Nem nehéz, és gyorsan kész van.

Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
db
|
Hozzávalók
- 1 kg finomliszt
- 25 dkg porcukor
- 3 teáskanál szódabikarbóna
- 25 dkg méz
- 0,5 csomag mézeskalács fűszerkeverék
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 2,5 dl méz
- 3 db tojás
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Keverd össze egy nagy tálban a szódabikarbónát, lisztet, mézeskalács fűszerkeveréket, porcukrot és a fahéjat. Add hozzá a margarint (érdemes előtte kicsit megolvasztani), a tojást és a mézet. Gyúrj egyenletes masszát belőle.
- Egy gyúródeszkát szórj be liszttel, fektesd rá a tésztát, és nyújtsd ki. 0,5 cm-es vastagság a legjobb. Szaggasd ki a tésztát. Melegítsd elő a sütőt. Egy tepsibe fektess sütőpapírt, tedd bele a kiszaggatott mézeskalács darabokat, 180 fokon 8-10 percig süsd. Tovább ne, mert könnyen kiszárad a tészta. Ha kihűlt, jól záródó dobozban tárold, sokáig puha marad.
A recept megosztása