Mézeskalács

Mézeskalács, puha, omlós, fűszeres. 100 db mézeskalács Karácsonyra. Nem nehéz, és gyorsan kész van.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Mézeskalács
Gyors, finom, puha, omlós! Mézeskalács recept Karácsonyra.
Mézeskalács recept egyszerűen
Fogás Sütemények
Kulcsszó Mézeskalács
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
Fogás Sütemények
Kulcsszó Mézeskalács
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
Mézeskalács recept egyszerűen
Elkészítés
  1. Keverd össze egy nagy tálban a szódabikarbónát, lisztet, mézeskalács fűszerkeveréket, porcukrot és a fahéjat. Add hozzá a margarint (érdemes előtte kicsit megolvasztani), a tojást és a mézet. Gyúrj egyenletes masszát belőle.
  2. Egy gyúródeszkát szórj be liszttel, fektesd rá a tésztát, és nyújtsd ki. 0,5 cm-es vastagság a legjobb. Szaggasd ki a tésztát. Melegítsd elő a sütőt. Egy tepsibe fektess sütőpapírt, tedd bele a kiszaggatott mézeskalács darabokat, 180 fokon 8-10 percig süsd. Tovább ne, mert könnyen kiszárad a tészta. Ha kihűlt, jól záródó dobozban tárold, sokáig puha marad.
    Mézeskalács recept egyszerűen
A recept megosztása