Mézeskalács dióval. Ha szeretsz díszíteni, próbáld ki ezt a receptet! Tojáshabbal, csokival, dióval is díszítheted ezt a finom mézeskalácsot.

Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Pihentetés | 60 perc |
Mennyiség |
db
|
Hozzávalók
A mézeskalácshoz
- 50 dkg finomliszt
- 1,5 dl méz
- 10 dkg porcukor
- 12 dkg margarin
- 1 db tojás
- 0,5 csomag mézeskalács fűszerkeverék
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 marék egész dió díszítéshez
- 1 tábla étcsoki díszítéshez
- 3 evőkanál étolaj
A tojáshabhoz
- 200 g porcukor
- 1 db tojásfehérje
Hozzávalók
A mézeskalácshoz
A tojáshabhoz
|
![]() |
Elkészítés
A mézeskalács elkészítése
- Tedd egy tálba a mézet, a porcukrot, és a margarint, mikróban olvaszd meg. Most keverd hozzá a száraz hozzávalókat is, gyúrd egybe. Takard le, és tedd a hűtőbe egy órára.
- Egy gyúródeszkát szórj be liszttel, tedd rá a tésztát, és nyújtsd ki. Vékonyra nyújtsd, 4-5 mm-nél ne legyen vastagabb. Most elő a karácsonyi formákkal, és szaggasd ki a tésztát. Melegítsd elő a sütőt.
- Egy tepsibe tegyél sütőpapírt, és tedd rá a kiszaggatott mézeskalács formákat. 180 fokon süsd max. 10 percig. Közben 3 evőkanál olajjal olvaszd meg a csokit. Ha kihűlt a mézeskalács, tedd őket újból a letisztított gyúródeszkára, és kezdődhet a díszítés.
A tojáshab elkészítése
- Egy magas falú tálban robotgéppel verd fel a tojásfehérjét, közben adagold hozzá a cukrot. Akkor lesz jó, ha megfordítod a tálat, és fejjel lefelé tartva sem folyik ki a hab. Sütőpapírból formázz tölcsért, vágd le a végét, és kezdődhet a díszítés. Először a csokimázat tedd a mézeskalácsra, utána a diót, és legvégén a tojáshabot. Hagyd egyszerűen megszáradni, majd tedd jól záródó dobozba, hogy sokáig puha maradjon.
A recept megosztása