Mézeskalács dióval

Mézeskalács dióval. Ha szeretsz díszíteni, próbáld ki ezt a receptet! Tojáshabbal, csokival, dióval is díszítheted ezt a finom mézeskalácsot.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Mézeskalács dióval
Dobd fel a mézeskalácsot egy kis díszítéssel, mindenki megcsodálja!
Mézeskalács dióval recept képpel
Fogás Sütemények
Kulcsszó Mézeskalács
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 60 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
A mézeskalácshoz
A tojáshabhoz
Fogás Sütemények
Kulcsszó Mézeskalács
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 60 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
A mézeskalácshoz
A tojáshabhoz
Mézeskalács dióval recept képpel
Elkészítés
A mézeskalács elkészítése
  1. Tedd egy tálba a mézet, a porcukrot, és a margarint, mikróban olvaszd meg. Most keverd hozzá a száraz hozzávalókat is, gyúrd egybe. Takard le, és tedd a hűtőbe egy órára.
  2. Egy gyúródeszkát szórj be liszttel, tedd rá a tésztát, és nyújtsd ki. Vékonyra nyújtsd, 4-5 mm-nél ne legyen vastagabb. Most elő a karácsonyi formákkal, és szaggasd ki a tésztát. Melegítsd elő a sütőt.
  3. Egy tepsibe tegyél sütőpapírt, és tedd rá a kiszaggatott mézeskalács formákat. 180 fokon süsd max. 10 percig. Közben 3 evőkanál olajjal olvaszd meg a csokit. Ha kihűlt a mézeskalács, tedd őket újból a letisztított gyúródeszkára, és kezdődhet a díszítés.
A tojáshab elkészítése
  1. Egy magas falú tálban robotgéppel verd fel a tojásfehérjét, közben adagold hozzá a cukrot. Akkor lesz jó, ha megfordítod a tálat, és fejjel lefelé tartva sem folyik ki a hab. Sütőpapírból formázz tölcsért, vágd le a végét, és kezdődhet a díszítés. Először a csokimázat tedd a mézeskalácsra, utána a diót, és legvégén a tojáshabot. Hagyd egyszerűen megszáradni, majd tedd jól záródó dobozba, hogy sokáig puha maradjon.
    Mézeskalács dióval recept képpel
A recept megosztása