Mézes-chilis csirkecomb. Igazi ínyencfalatok, ebédre, vacsorára, ünnepre. Egyszerűen el tudod készíteni.

Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 60 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 4 egész csirkecomb
- 4 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágd
- 4 evőkanál méz
- fél db citrom leve
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál fehér bors
- 1 teáskanál chili paprika por
- 5 evőkanál olívaolaj
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Sózd meg a csirkecombokat. Egy tálban keverd össze az olajat, mézet, chilit, fokhagymát, fehérborsot. Add hozzá a citromlevet is.
- Egy nagy tálba tedd a csirkecombokat, öntsd rájuk a pácot, rendezd el úgy, hogy az összes combra jusson pác. Fedd le a tálat fóliával, tedd a hűtőbe. A legjobb, ha csak másnap sütöd meg a combokat, de néhány órán át mindenképpen pihentesd a hűtőben.
- Sütés előtt melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A csirkecombokat tedd tepsibe, kevés vizet önts alájuk. Alufóliával lefedve tedd a sütőbe, fél órán át süsd őket. Fél óra elteltével vedd le a fóliát, további fél órán át süsd a combokat, amíg szépen megpirulnak. Feljebb is veheted a hőfokot.
A recept megosztása