A mediterrán csirkemell saláta önmagában is megállja a helyét, ízletes, laktat, finom, egészséges alapanyagokból készül.

Előkészítés | 25 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell filé
- 10 dkg olívabogyó ízlés szerint, fekete, vagy zöld, kimagozva
- 1 db kígyóuborka
- 1 fej lilahagyma
- 4 db paradicsom
- 40 dkg articsókaszív konzerv
- 10 dkg feta sajt kockázva
- 1 gerezd fokhagyma
- bazsalikomlevél ízlés szerint
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Az olívaolajban keverd el a sót, és préseld bele a fokhagymát. Alaposan keverd össze.
- A csirkemell filét főzd meg sós vízben. Ha megfőtt, vágd kockákra.
- A lilahagymát vágd apró kockákra, a kígyóuborkát vágd fel hosszában 4 felé, majd kockázd fel. A paradicsom tövét vágd ki, és vágd karikákra.
- A húst és az összes zöldséget tedd egy nagy tálba. Tedd hozzá az olívabogyót, és a feta sajtot, Keverd el a fokhagymás-olajos keverékkel, óvatosan, hogy ne törjön össze a zöldség. A felaprított bazsalikom leveleket szórd a tetejére. Takard le, és tedd a hűtőbe legalább 15 percre. Pirítóssal tálald.
A recept megosztása