Marlenka recept

Marlenka recept sok finom krémmel. Csak bírd kivárni azt azt egy napot, ameddig a hűtőben kell pihentetni! Nem nehéz az elkészítése.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Marlenka recept
Marlenka recept egyszerűen.
marlenka recept képpel
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 45 perc
Pihentetés 480 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
A tészta hozzávalói
A krém hozzávalói
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 45 perc
Pihentetés 480 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
A tészta hozzávalói
A krém hozzávalói
marlenka recept képpel
Elkészítés
  1. Melegítsd meg a vajat, és keverd bele a mézet, és a cukrot. Közben egy másik tálban keverd össze az ecetet és a szódabikarbónát. Öntsd hozzá a vajas keverékhez, jól keverd el, és vedd le a főzőlapról.
  2. Közben a lisztet és a kakaóport keverd össze. Amint a vajas keverék langyosra hűlt, keverd hozzá a tojást, és a lisztes kakaóport. Jól gyúrd össze, és oszd 5 részre a keveréket.
  3. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és az 5 tésztaadagot nyújtsd ki a tepsi méretére. Egyenként süsd meg a tésztalapokat. Ez tésztalaponként kb. 5-7 percet vesz igénybe.
  4. Tedd egymásra a tésztalapokat, vágd le a szélüket, szép téglalap alakú süti forma legyen belőle.
  5. Keverd össze a krémet: nyomd a sűrített tejeket egy tálba, add hozzá a többi alkotórészt is (a darált diót hagyd ki), jól keverd el. Főzd össze alacsony hőfokon, és kend meg a tésztalapokat a krémmel. A legfelső lapra is tegyél krémet, és szórd rá a diót.
  6. Egy napig pihentesd a hűtőben a marlenkát, mielőtt tálalod.
    marlenka recept képpel
A recept megosztása