Marlenka recept sok finom krémmel. Csak bírd kivárni azt azt egy napot, ameddig a hűtőben kell pihentetni! Nem nehéz az elkészítése.

Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 45 perc |
Pihentetés | 480 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
A krém hozzávalói
- 40 dkg cukrozott sűrített tej
- 3 db tojássárgája
- 3 dkg méz
- 20 dkg vaj
- 10 dkg darált dió a süti tetejére
Hozzávalók
A krém hozzávalói
|
![]() |
Elkészítés
- Melegítsd meg a vajat, és keverd bele a mézet, és a cukrot. Közben egy másik tálban keverd össze az ecetet és a szódabikarbónát. Öntsd hozzá a vajas keverékhez, jól keverd el, és vedd le a főzőlapról.
- Közben a lisztet és a kakaóport keverd össze. Amint a vajas keverék langyosra hűlt, keverd hozzá a tojást, és a lisztes kakaóport. Jól gyúrd össze, és oszd 5 részre a keveréket.
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és az 5 tésztaadagot nyújtsd ki a tepsi méretére. Egyenként süsd meg a tésztalapokat. Ez tésztalaponként kb. 5-7 percet vesz igénybe.
- Tedd egymásra a tésztalapokat, vágd le a szélüket, szép téglalap alakú süti forma legyen belőle.
- Keverd össze a krémet: nyomd a sűrített tejeket egy tálba, add hozzá a többi alkotórészt is (a darált diót hagyd ki), jól keverd el. Főzd össze alacsony hőfokon, és kend meg a tésztalapokat a krémmel. A legfelső lapra is tegyél krémet, és szórd rá a diót.
- Egy napig pihentesd a hűtőben a marlenkát, mielőtt tálalod.
A recept megosztása