Marhahúsleves gazdagon, mégis egyszerűen.

Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 1 kg marhalábszár mosd meg, nagyobb darabokra vágd
- 50 dkg csont mosd meg
- 2 fej vöröshagyma vedd le a héját, hagyd egészben
- 5 gerezd fokhagyma vedd le a héját, hagyd egészben
- 1 db zöldpaprika egészben
- 50 dkg leveszöldség hámozd meg, vágd kisebb darabokra
- 15 dkg kelkáposzta
- 3 db krumpli hámozd meg, hagyd egészben
- 1 csokor petrezselyem mosd meg, kösd össze csokorba
- 1 kávéskanál egész bors
- 1 csomag levestészta
- 2 teáskanál só
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Vegyél elő egy nagy fazekat, tedd bele a csontot és a húst, engedd fel legalább 3 liter vízzel, és közepes hőmérsékleten főzd. A keletkező habot egy szűrőkanállal szedd le.
- Amikor már nem képződik több hab, add hozzá a vöröshagymát, fokhagymát, és a fűszereket. Fél órán át főzd.
- Add hozzá a zöldségeket, és főzd, amíg a hús és a zöldség is megpuhul. Közben enyhén sós vízben főzd meg a levestésztát.
- Amikor megfőtt a leves, a húst szedd ki egy tálra (tálaláskor egy keveset szedj a tányérokba belőle), a zöldségeket külön, és szűrd át a levest sűrű levesszűrőn.
A recept megosztása