Mandulás pisztráng recept Karácsonyra. Ebben nem lehet csalódni. Nagyon egyszerű elkészíteni,ami az ünnepi készülődésben kifejezetten előny.

Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 4 db tisztított pisztráng, konyhakész
- 2 db citrom
- 1 kávéskanál fehérbors
- 2 teáskanál só
- 1 ág kakukkfű
- 4 evőkanál vaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 5 dkg szeletelt mandula
- 2 evőkanál olívaolaj
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Mosd meg a pisztrángokat, szárítsd meg. Sózd meg őket kívül-belül, majd borsozd is meg. Oszd el a kakukkfű leveleket, mindegyiknek tegyél a belsejébe. Vágd félbe a citromot, az egyik felet szeleteld fel. És tegyél citrom szeleteket a halak belsejébe.
- A vaj felét is oszd el egyenletesen, tegyél belőle a halak belsejébe. Egy tepsibe tedd a halakat, locsold meg az olívaolajjal, és a fehérborral. és a maradék fél citrom levével. 200 fokon, 15-20 percig süsd. Közben a maradék vajon pirítsd meg a mandulát, szép aranybarnára, és ha kész a pisztráng, szórd meg vele.
A recept megosztása