Madártej recept. Ha gyorsan szeretnél egy finom, vaníliás édességet összehozni, a madártej lesz a legjobb. 20 perc alatt kész!

Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 2 mokkáskanál só
- 2 evőkanál vaníliás porcukor
- 8 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 evőkanál mazsola
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Üsd fel a tojásokat. Tedd külön edénybe a fehérjét és a sárgáját. Először a tojásfehérjét verd fel habbá, egy mokkáskanál sót és a porcukrot keverd hozzá.
- Tedd egy edénybe a tejet, keverd bele a vaníliás cukrot. Tegyél bele egy mokkáskanál sót. Közepes hőmérsékleten kezdd el főzni. A tojássárgákat közben verd fel, keverd bele a cukrot.
- A meleg tej tetejére kanállal szaggasd rá a tojásfehérjét. Főzd 3-4 percig, forgasd meg, majd szedd ki egy tányérba a tojásfehérje habokat.
- Az összekevert tojássárgához kanalazz hozzá néhány evőkanál tejet, keverd simára. Add hozzá a keveréket a meleg tejhez, jól keverd össze, és főzd addig, amíg be nem sűrűsödik.
- Vedd le a tűzhelyről, kicsit hagyd hűlni, és szedd vissza a tetejére a tojásfehérje habot. Szórd meg mazsolával. Már lehet is tálalni.
A recept megosztása