Madártej

Madártej recept. Ha gyorsan szeretnél egy finom, vaníliás édességet összehozni, a madártej lesz a legjobb. 20 perc alatt kész!

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Madártej
Madártej recept. Gyors vaníliás finomság.
Madártej recept képpel
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Madártej recept képpel
Elkészítés
  1. Üsd fel a tojásokat. Tedd külön edénybe a fehérjét és a sárgáját. Először a tojásfehérjét verd fel habbá, egy mokkáskanál sót és a porcukrot keverd hozzá.
  2. Tedd egy edénybe a tejet, keverd bele a vaníliás cukrot. Tegyél bele egy mokkáskanál sót. Közepes hőmérsékleten kezdd el főzni. A tojássárgákat közben verd fel, keverd bele a cukrot.
  3. A meleg tej tetejére kanállal szaggasd rá a tojásfehérjét. Főzd 3-4 percig, forgasd meg, majd szedd ki egy tányérba a tojásfehérje habokat.
  4. Az összekevert tojássárgához kanalazz hozzá néhány evőkanál tejet, keverd simára. Add hozzá a keveréket a meleg tejhez, jól keverd össze, és főzd addig, amíg be nem sűrűsödik.
  5. Vedd le a tűzhelyről, kicsit hagyd hűlni, és szedd vissza a tetejére a tojásfehérje habot. Szórd meg mazsolával. Már lehet is tálalni.
    Madártej recept képpel
A recept megosztása