Lángos recept

Lángos recept. otthon sokkal finomabb lángost tudsz készíteni, mint akármelyik lángossütő. Próbáld ki ezt a receptet, nem lesz nehéz!

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Lángos recept
Lángos recept egyszerűen.
Lángos recept képpel
Fogás Sütemények
Kulcsszó lángos
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Pihentetés 90 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Fogás Sütemények
Kulcsszó lángos
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Pihentetés 90 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Lángos recept képpel
Elkészítés
  1. Langyosítsd meg a tejet.
  2. Közben a élesztőt morzsold össze egy edényben. A cukrot keverd hozzá. Öntsd hozzá a langyos tejet, és fedd le az edényt.
  3. Egy szélesebb tálba öntsd bele a lisztet, add hozzá a sót, keverd el. A liszt közepébe csinálj egy mélyedést, és ide öntsd bele az olajat, és az élesztős tejet. Kevés langyos vizet is önts hozzá, Keverd össze, dolgozd össze, és takard le a tésztát egy konyharuhával. Hagyd kelni egy órán át.
  4. Ha letelt az egy óra, vegyél elő egy tálcát, és egyenletesen szórd meg egy kis liszttel. Szaggasd ki a lángosokat, és tedd a tálcára, úgy, hogy ne legyenek egymáshoz túl közel. Hagyd még fél óráig pihenni a tésztát.
  5. Melegíts egy mélyebb serpenyőben olajat, és süsd ki a lángosokat. Mindkét oldalát kb 1-2 percig kell sütnöd. Készíts elő egy tálat a megsült fánkoknak, tegyél bele 2-3 réteg konyhai papírtörlőt, hogy a felesleges olajat felszívja.
A recept megosztása