Köménymagos leves tojással. Finom, pikáns ízű leves, gyorsan el tudod készíteni. Pirítós kockákat is kínálhatsz hozzá.

Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma vágd apróra
- 4 evőkanál olaj
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál őrölt édes pirospaprika
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 4 db tojás
- 1 teáskanál ecet
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 csokor petrezselyem vágd apróra
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Melegítsd meg az olajat, dobd rá a hagymát, párold üvegesre. Keverd hozzá a lisztet, pirítsd aranybarnára. Vedd le a tűzről és keverd hozzá a pirospaprikát.
- Engedd fel vízzel, kevergesd, forrald fel. Ha már forr a leves, üsd fel a tojásokat, egyenként, egy kanálban óvatosan tedd bele őket a levesbe. 1-2 percig ne keverd meg a levest, hogy a tojás meg tudjon főni.
- Ha a tojások megfőttek, keverd bele a levesbe az ecetet. Add hozzá a petrezselymet is.
A recept megosztása