Kelkáposzta főzelék

Kelkáposzta főzelék, finom, ízletes étel, egészséges. Gyorsan elkészíthető.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Kelkáposzta főzelék
Kelkáposzta főzelék gyorsan.
kelkáposzta recept képpel
Fogás Főételek
Kulcsszó főzelék
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Fogás Főételek
Kulcsszó főzelék
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
kelkáposzta recept képpel
Elkészítés
  1. Tedd fel főni a kelkáposztát annyi vízzel, amennyi ellepi. Add hozzá a krumplit, és a fűszereket, főzd, amíg minden meg nem puhul.
  2. Egy serpenyőben melegítsd meg az olajat, keverd hozzá a lisztet, pirítsd zsemleszínűre. Add hozzá a fokhagymát. Vedd le a tűzről, várj, amíg hűl egy kicsit, majd vegyél ki pár kanállal a káposzta főzővizéből, keverd a rántáshoz, hígítsd fel.
  3. Adagolva öntsd hozzá a káposztához, keverd jó el benne. Keverd, és főzd még 5 percig, ezalatt a főzelék besűrűsödik. Füstölt hús illik hozzá a legjobban.
    kelkáposzta recept képpel
A recept megosztása