Kelkáposzta főzelék diétásan, egészségesen. Gyors ebéd, vagy vacsora, tele tápanyagokkal. Tejföl és liszt nélkül.

Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 25 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 1 kis fej kelkáposzta mosd meg, vágd ki a torzsát, aprítsd fel
- 50 dkg burgonya hámozd meg, kockázd fel
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál bors
- 1,5 teáskanál só
- 2 db zöldségleves kocka
- 1 fej vöröshagyma vágd apróra
- 2 gerezd fokhagyma vágd apróra
- 2 evőkanál olaj
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Az olajat melegítsd meg, párold üvegesre a vöröshagymát, és a fokhagymát is keverd hozzá. Add hozzá a kelkáposztát és a burgonyát, engedd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Add hozzá a fűszereket, morzsold bele a zöldségleves kockákat.
- Főzd puhára a zöldségeket. Amikor a krumpli már megfőtt, vegyél ki belőle 8-10 kockát egy tányérra, és nyomkodd szét villával, hogy pürét kapj.
- Sűrítsd be a főzeléket, keverd bele a krumplipürét. Forralj rajta egyet és már kész is van.
A recept megosztása