Jókai bableves

Jókai bablevest nem csak étteremben ehetsz. Sőt, az otthon készített Jókai bableves sokkal ízletesebb lehet, mint bármilyen bolti/éttermi változat!

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Jókai bableves
Jókai bableves csipetkével, csülökkel.
Jókai bableves recept képpel
Fogás Levesek
Kulcsszó Egyszerű levesek
Előkészítés 240 perc
Sütés/főzés 60 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
A Jókai bableves hozzávalói
A csipetke hozzávalói
Fogás Levesek
Kulcsszó Egyszerű levesek
Előkészítés 240 perc
Sütés/főzés 60 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
A Jókai bableves hozzávalói
A csipetke hozzávalói
Jókai bableves recept képpel
Elkészítés
Előkészületek
  1. Mosd meg és áztasd be a babot éjszakára. A csülköt főzd meg előző nap, 2-3 liter vízben, fejtsd le a csontról a húst, és tedd félre. A főzővizet is tedd félre.
Levesfőzés
  1. Vegyél elő egy nagy fazekat. Melegítsd meg közepes hőfokon az olajat, fonnyaszd meg rajt a a vöröshagymát. Add hozzá a fokhagymát és a pirospaprikát.
  2. Add hozzá a tarkababot, és öntsd fel a csülök főzővizével. Sózd, borsozd, és főzd közepes hőfokon. Ha a bab félig már puha, add hozzá a felaprított zöldségeket. Amíg fő a leves, gyúrd össze a csipetke hozzávalóit. Kézzel szaggass kis csipetkéket a tésztából.
  3. Ha megpuhult a bab és a zöldségek, add hozzá a kolbászt, és főzd még a levest pár percig. Közben keverd össze a lisztet és a tejfölt egyenletesre, és folyamatos keverés mellett adagold a leveshez. Ezután tedd bele a levesbe a csipetkéket, 3-4 perc elég, hogy a csipetke is megfőjön. Ha kész a leves, szórd meg apróra vágott petrezselyemzölddel a tetejét.
    Jókai bableves recept képpel
A recept megosztása