Húsvéti sós kalács

Húsvéti sós kalács sonka mellé. Könnyű elkészíteni, ínycsiklandozóan finom kalács a sonkához.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Húsvéti sós kalács
Finom sós fonott kalács a húsvéti sonka mellé.
Húsvéti sós kalács recept képpel
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 90 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 90 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Húsvéti sós kalács recept képpel
Elkészítés
  1. Egy mély tálban keverd össze a következőket: 10 dkg liszt, élesztő, cukor, 2 dl tej. Keverd egyenletes masszává. Ezután add hozzá a többi lisztet, dolgozd jól össze. Takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd a tésztát megkelni, tedd meleg helyre egy órára.
  2. Készíts elő egy gyúródeszkát, szórd be egy kevés liszttel. Ha letelt a 40 perc, tedd rá a tésztát a gyúródeszkára, oszd el 3 egyenlő részre. A 3 tésztadarabból formálj hengert. Nyomd össze a 3 tésztahenger végét, és "fond össze", formáld fonattá.
  3. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Készíts elő egy tepsit, kend ki margarinnal. Óvatosan tedd a nyers kalácsot a tepsibe, takard le újból konyharuhával, és újabb 30 percig hagyd kelni.
  4. Közben egy evőkanál tejben keverd el a tojássárgáját, ezzel kell megkenned a nyers kalácsot, ha letelt a 30 perc. Tedd a sütőbe, 180 fokon süsd 20 percig.
    Húsvéti sós kalács recept képpel
A recept megosztása